Frakt 59kr   |    Vi skickar inom 1-2 dagar  |    Trygga betalningar  |    Klicka & Hämta i Motala

HEM / Middag & Fest / Dukning / Ceramic Anthora - Espressomugg

Ceramic Anthora - Espressomugg

55

KR |

Ord.pris

79 KR

I LAGER

Art:

anthora-espressomugg

Världens mest kända pappersmugg - nu som keramikmugg!

Varje stad behöver en symbol. Den ikoniska kaffekoppen är något unikt och tidlöst och som gör New York till vad det är, en kaffestad i farten.

När de grekiska invandrarna anlände till New York i början på 1900-talet tog de sin kaffekultur med sig, vilket har gett upphov till stadens alla grekiska diners och trottoarvagnar längs gatorna. 1963 bestämde sig marknadschefen Leslie Buck som arbetade på företaget Sherri Cup, att tillverka en to-go-mugg som en hyllning till alla de grekiska diners och försäljare i New York. Leslie Buck designade ett motiv med inspiration från den blåvita grekiska flaggan, tillsammans med dess kundvänliga budskap We are happy to serve you". Muggen trycktes i grekisk stil prydd med en trio av ångande senapsgula koppar flankerade av de gamla "Anthora"-urnorna och inramats med det grekiska nyckelmönstret som påminner tydligt om den gamla antikens bokstäver. Kaffemuggen blev den första handtagslösa to-go-mugg och som nästan alla kaféer har kommit att använda efter det. 

Denna ödmjuka kaffekopp är en av de sakerna som gör New York till just New York. Pappersmuggen är lika mycket en ikon som gula taxibilar, Empire State Building och Frihetsgudinnan. Den har medverkat i otaliga filmer och TV-program som utspelar sig i New York och 2007 listade tidningen The New York Times pappersmuggen i deras "History of New York in 50 Objects" och skriver att koppen verkar ha varit här för alltid. Efter ett produktionsstopp som varade i nio år startades tillverkningen återigen i december 2015 tack vare den stora efterfrågan av muggen som nu igen är hetare än någonsin!

Pappersmuggen blir keramikmugg:

2003 designar Graham Hills en keramikversion av pappersmuggen som uppmärksammades av Museum of Modern Art. Keramikmuggen är tillverkad så att den ska vara identiskt mot pappersmuggen, den har samma dimensioner, samma kant upptill och även pappersvikningen på sidan. Keramikmuggen är den perfekta presenten för alla som bor i New York, alla som varit i New York och för alla som vill till New York. Keramikmuggen är tillverkad så att man kan dricka varma drycker i den utan att bränna sig, den tål diskmaskin och går att värma i mikrovågsugnen. Keramikmuggen levereras i en matchande presentförpackning.

För första gången säljs den nu i Sverige exklusivt i en enda butik, hos inredningsbutiken Room99.se. 

Tål diskmaskin

Kan värmas i mikrovågsugn

Finns som kaffemugg, 280 ml och espresskopp, 85 ml, välj ovan!

Levereras i fin presentförpackning

"

Klassificering 536
EAN 091037580764

Om Room99

Ditt hem är det ställe där du startar och avslutar varje ny dag och Room99 har ett brett utbud av heminredningsprodukter till de olika rummen som gör ditt hem till en lycklig plats att vara på. Du förtjänar att bo i ett hem som speglar din personliga stil och ger dig den perfekta atmosfären att leva i. Ta del av vårt utbud av posters och unika inredningsdetaljer som gör ditt hem lika speciellt som du. 

Kontakta oss

  kundservice@room99.se

  0725-638179 (endast sms)

Besök facebook
Besök instagram
Besök pintrest

Betalas & levereras tryggt med

Klarna Bank

Copyright © 2024 Aldora AB - Room99  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SiteSmart