Frakt 59kr   |    Vi skickar inom 1-2 dagar  |    Trygga betalningar  |    Klicka & Hämta i Motala

Skapa & Rita


Låt fantasin få liv med skapande

I denna inspirerande kategori har vi samlat allt du behöver för att släppa lös din inre konstnär och utforska de oändliga möjligheterna av skapande. Oavsett om du är en passionerad konstnär, en entusiastisk hobbyist eller bara nyfiken på att prova något nytt, så har vi produkter som kommer att tända ditt konstnärliga sinne.

HEM / Böcker & Spel / Skapa & Rita

Kreativitet för alla åldrar

Förgyll barnens jul med Nisse flyttar in

Nisse flyttar in är en underbar tradition i många svenska hem kring jul. Det handlar om att välkomna en liten tomte, kallad Nisse, in i hemmet för att sprida glädje, omtanke och magi under den speciella julsäsongen. Denna charmiga tradition har sina rötter i nordisk mytologi och har genom åren blivit en omtyckt del av den svenska julen. Traditionen med Nisse flyttar in går ut på att en tomtefigur placeras i hemmet någon gång före julafton. Ofta gömmer man tomten på olika ställen i huset, och barnen får roa sig med att leta efter honom varje dag. Nisse representerar den vänliga och hjälpsamma tomten som sprider glädje och skapar en känsla av julkänsla och förväntan i hemmet. En del av traditionen innebär att barnen ger Nisse små gåvor, till exempel godis eller små leksaker, som en gest av tacksamhet för allt han gör under juletiden. Barnen förväntas också vara extra snälla och hjälpsamma när Nisse är i närheten, då det sägs att han håller koll på dem och rapporterar till Jultomten om deras beteende.

Nisse flyttar in är inte bara en lekfull tradition utan har också en underliggande betydelse av omtanke och gemenskap. Genom att välkomna Nisse in i hemmet visar man uppskattning för allt som den magiska julsäsongen har att erbjuda, och det blir en påminnelse om att dela glädjen med familj och vänner. Traditionen med Nisse flyttar in skapar en speciell förväntan och glädje hos barnen, och det blir en rolig och spännande del av julfirandet. Att leta efter Nisse varje dag blir som en julklapp i sig, och det skapar en varm och kärleksfull atmosfär i hemmet. För många familjer blir Nisse flyttar in en tid att samlas och dela stunder av gemenskap. Det blir ett tillfälle att pyssla tillsammans och skapa små gåvor till Nisse, samt att dela historier om den snälla tomten. Det är också vanligt att man hänger upp små strutar med godis eller små presenter till Nisse i granen eller på andra platser i hemmet. En annan trevlig aspekt av traditionen är att den uppmuntrar barnen att vara tacksamma och hjälpsamma under julen. De lär sig att dela och sprida glädje, samt att vara medvetna om att deras beteende har konsekvenser. Genom att förstå att Nisse håller koll på dem blir barnen mer medvetna om sitt agerande och det kan bidra till en lugnare och mer harmonisk julsäsong.


Elf on the shelf och Nisse flyttar in

Elf on the Shelf och Nisse flyttar in är två olika julseder och traditioner som har liknande koncept men har ursprung från olika kulturer. Elf on the Shelf är en julseder som har sitt ursprung i Nordamerika och har blivit populär i många delar av världen. Konceptet är enkelt: En liten tomte, kallad "The Elf", placeras i hemmet varje dag från början av december fram till julafton. Varje natt "återvänder" tomten till Nordpolen för att rapportera barnens beteende till Jultomten. På morgonen när barnen vaknar, hittar de tomten på en ny plats i huset och det blir som en slags lek att leta efter honom varje dag.Tanken bakom Elf on the Shelf är att den lilla tomten fungerar som en "hjälpare" åt Jultomten och ser till att barnen är snälla och hjälpsamma under julsäsongen. Det sägs att om barnen är snälla kommer Elf on the Shelf att rapportera det till Jultomten, och de kan förvänta sig fina julklappar som belöning. 

Nisse flyttar in är en tradition som är mer vanlig i Skandinavien, särskilt i Sverige och Norge. Precis som med Elf on the Shelf placerar man en tomte, kallad "Nisse", i hemmet under julsäsongen. Nisse representerar en liten, vänlig och hjälpsam tomtefigur som har sina rötter i nordisk folktro.I Nisse flyttar in traditionen gömmer man ofta Nisse på olika ställen i huset, och barnen får roa sig med att leta efter honom varje dag. Nisse anses vara en beskyddare av hemmet och går tillbaka till tiden då man trodde att gårdstomtar bodde på gårdarna och vakade över boskapen och huset. Precis som med Elf on the Shelf förväntas barnen vara snälla och hjälpsamma när Nisse är i närheten, då det sägs att han håller koll på dem och rapporterar till Jultomten om deras beteende. På så sätt blir Nisse flyttar in traditionen en påminnelse för barnen att vara extra snälla och omtänksamma under julen. Sammanfattningsvis är både Elf on the Shelf och Nisse flyttar in traditioner som handlar om att välkomna en liten tomtefigur in i hemmet under julsäsongen. Båda traditionerna skapar en förväntan och glädje hos barnen samtidigt som de förmedlar vikten av att vara snälla och hjälpsamma under den speciella tiden kring jul. Även om ursprunget är olika, har båda traditionerna blivit älskade och omtyckta av familjer runt om i världen.

Se hela vårt sortiment av Julpynt

Om Room99

Ditt hem är det ställe där du startar och avslutar varje ny dag och Room99 har ett brett utbud av heminredningsprodukter till de olika rummen som gör ditt hem till en lycklig plats att vara på. Du förtjänar att bo i ett hem som speglar din personliga stil och ger dig den perfekta atmosfären att leva i. Ta del av vårt utbud av posters och unika inredningsdetaljer som gör ditt hem lika speciellt som du. 

Kontakta oss

  kundservice@room99.se

  0725-638179 (endast sms)

Besök facebook
Besök instagram
Besök pintrest

Betalas & levereras tryggt med

Klarna Bank

Copyright © 2024 Aldora AB - Room99  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SiteSmart