Byte & Returer

Tack för att du har handlat på Room99.se!

Vi hoppas du är nöjd med ditt köp men vi hjälper dig om något blivit fel eller om du vill byta eller skicka tillbaka något du har beställt.  

När du mottagit din order från oss kontrollera leveransen för att se att den är riktig och felfri. Kontakta oss annars omedelbart, men senast inom 14 dagar från det att du har mottagit ditt paket så att vi kan åtgärda felet. 

*Obs ångerrätt gäller ej specialtillverkade produkter som till exempel fasadsiffror och egen designade posters. Och inte heller livsmedel så som kalendrar med kaffe/te, choklad eller popcorn.


1. Reklamation

Har du mottagit en trasig produkt eller fått fel produkt kontakta Room99:s kundservice via e-post. Kontakta oss så fort du kan men senast inom 14 dagar från det att du har mottagit ditt paket så att vi kan åtgärda felet.

Vi återkommer så snart vi kan under vardagar med instruktioner för att hjälpa dig på bästa sätt.

Defekta produkter som returneras till Room99 bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas och att originalkartongen ej förstörs. Det får inte tejpas något på originalkartongen.

För privatkonsument gäller konsumentköplagen, vilket innebär att kunden har rätt att få frakten betald vid ett giltigt reklamationsreturärende. Room99 förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i de fall identisk vara ej finns tillgänglig.


2. Retur & Ångerrätt

Hos Room99 är det enkelt och tryggt att göra returer. Privatkonsument har rätt att ångra köpet inom 14 dagar enligt Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerrätten gäller enligt nämnda lag endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Varan får ej vara använd.

  • Maila oss på [email protected]. Uppge ordernummer, namn, vilken produkt du vill returnera samt returorsak. Efter att du kontaktat oss angående din retur och vi har bekräftat den så får du en länk där du skapar din retur och följer instruktionerna därifrån
  • En retur kostar 79kr (gäller ej möbler) och det tar ca 1-2 veckor innan din retur är behandlad. Vid retur av möbler bekostas returen fullt ut av konsumenten. Observera att du måste kontrollera med Room99 innan retur för att få information om hur paketet ska returneras och till vilken adress.

Vid produkter som är specialtillverkade för viss kund, gäller ej bytesrätt, öppet köp eller ångerrätt. Inte heller någon form av livsmedel gäller bytesrätt, öppet köp eller ångerrätt.  

Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas och att originalkartongen ej förstörs. Det får inte tejpas något på originalkartongen.