Frakt 59kr   |    Vi skickar inom 1-2 dagar  |    Trygga betalningar  |    Klicka & Hämta i Motala

HEM / Böcker & Spel / Böcker / Bok, Pappavitsar 1.0

Pappavitsar 1.0En perfekt gå-bort-present. Ska du på bjudning och vill ta med dig en liten gåva och tycker en flaska vin eller blombukett känns både förlegat och lite trist? Drick då upp vinaren själv, låt blommorna pryda ditt eget hem och ta med dig “Pap

Bok, Pappavitsar 1.0

245

KR

Pappavitsar 1.0

En perfekt gå-bort-present. Ska du på bjudning och vill ta med dig en liten gåva och tycker en flaska vin eller blombukett känns både förlegat och lite trist? Drick då upp vinaren själv, låt blommorna pryda ditt eget hem och ta med dig “Pappersvitsar” till samkvämet så blir alla glada!

En bra ordvits har dessutom ofta en snöbollseffekt och efter att ha läst några skämt ur boken är bollen i rullning och kvällen är räddad. Allt du ser omkring dig blir möjliga ordvitsar!

En naturlig konversationsöppnare

Vissa situationer behöver en konversationsöppnare och då kan denna bok vara en finfin hjälp på traven. Köper du mer än en kan du till och med trava boken.

Ibland behöver man mobilskugga

Oavsett om temperaturen är hög eller låg kan det vara skönt att då och då få lite mobilskugga och bara slappna av. Har du denna bok i portföljen kan den även fungera som en solfjäder.


undefined

Att försöka beskriva vad som gör en Pappavits bra (eller dålig) är inte det lättaste, men det finns ändå vissa ingredienser en rolig ordvits måste innehålla. Först och främst bör den levereras av en pappa (inte nödvändigtvis din egen). Pappavitsar uppfattas ofta som banala och de är lika underhållande att leverera som att motta.

En Pappavits är ett skämt som baserar sig på en medveten sammanblandning av två eller fler ord som låter närapå likadant. Ibland tar det lite tid innan slanten trillar ner och ordvitsen når sitt syfte – att locka fram ett skratt och en känsla av euforiskt välbefinnande.

Exempel på klassiska ordvitsar byggda på sammanblandning av flera ord:

– Är det sant att din hund kan räkna?

– Ja, han är väldigt förtjust i matte.

– Varför kom just de vise männen till Betlehem?

– De ordinarie var på semester!

Andra gånger bygger ordvitsen på ett idiomatiskt uttryck. Kort beskrivet är detta ett talesätt eller en fast fras som ingår i en språkvarietet, där betydelsen inte framgår av de enskilda ordens betydelser, t.ex. ”slående lika” eller ”behålla fattningen”.

Två rykande heta ordvitsar baserade på ovan nämnda idiomatiska uttryck:

I min MMA-klubb tränar två tvillingar. När de möts i buren blir det alltid oavgjort för de är slående lika.

Den arge snickaren tappade sin hammare för han hade stora problem att behålla fattningen.

En ordvits levereras bäst med ett finurligt leende och ett par ryck med ögonbrynen. Förstår mottagaren fortfarande inte vitsen kan det vara en god idé att genomföra ovan nämnda kroppsrörelser ännu en gång tillsammans med ett dundrande skratt.

Sociala medier har i högsta grad bidragit till dess fortlevnad och i denna lyxiga bok hittar du en samling omtyckta ordvitsar från Instagramsuccén @pappavitsar.

  • Storlek: 22x22 cm
  • Djup: ca 2 cm
  • Trådbunden med hårdpärm
Klassificering 536
EAN 9789151924410

Om Room99

Ditt hem är det ställe där du startar och avslutar varje ny dag och Room99 har ett brett utbud av heminredningsprodukter till de olika rummen som gör ditt hem till en lycklig plats att vara på. Du förtjänar att bo i ett hem som speglar din personliga stil och ger dig den perfekta atmosfären att leva i. Ta del av vårt utbud av posters och unika inredningsdetaljer som gör ditt hem lika speciellt som du. 

Kontakta oss

  kundservice@room99.se

  0725-638179 (endast sms)

Besök facebook
Besök instagram
Besök pintrest

Betalas & levereras tryggt med

Klarna Bank

Copyright © 2024 Aldora AB - Room99  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SiteSmart