Mousserande & Vanilj - Klinta Doftolja


 

Mousserande & Vanilj - Klinta DoftoljaDoftbeskrivning: En riktigt fräsch och lättsam doft. Mousserande frisk, lagom söt och med en lätt bitter avslutni

 


Mousserande & Vanilj - Klinta Doftolja

Doftbeskrivning: En riktigt fräsch och lättsam doft. Mousserande frisk, lagom söt och med en lätt bitter avslutning. En mycket kvinnlig doft som passar året om.

Klintas Doftoljor är verkligen ett super-verktyg för dig som gillar att doftsätta din vardag. Klintas Doftoljor är exakt samma exklusiva dofter du hittar i våra ljus och doftpinnar, men i mycket mer koncentrerad version och därmed också med justerbar effekt och fler användningsområden.

  • Parfymolja - 10 ml

Skillnaden på eterisk olja och parfymolja? Eteriska oljor är tagna direkt från växtriket, som till exempel i Lavendel där vi tagit lavendelblomman och genom destillering fått fram en ren och naturlig eterisk olja. Eller som i Citrongräs, där man genom kallpressning fått fram ren och naturlig citrusolja. Eterisk olja kan användas till aromaterapi. Lavendel till exempel är lugnande, och citrus är uppiggande. Det går åt väldigt mycket växtdelar att göra eterisk olja. Till vår lilla flaska Lavendelolja krävs det hela 1,3 kg lavendelblommor! Så doften blir också fantastisk. Oljan användas ofta i mat och godis och i parfymer, och som hos oss, i doftljus och doftpinnar!  Våra parfymoljor är en blandning av en massa olika ingredienser, inklusive eteriska oljor, som tillsammans skapar en doft som återspeglar någonting. Som till exempel i Bubbel & Rosa Grapefrukt. Det är mycket svårt att destillera champagne och få ut koncentrerad bubbel-doft. Därför blandar vi istället, ibland 100-tals dofter, som tillsammans ger en känsla av Bubbel och lyx. Använd aldrig doftoljan direkt på huden. Den må vara framtagen för hudvård men aldrig i ren form, utan måste späs.

Hur kan jag använda min doftolja?

Här är några sätt du kan använda din doftolja på:

-Till ditt bad: Några droppar doftolja i badvattnet får hela ditt badrum att dofta mums.

-I din dammsugare: Doppa några droppar doftolja på din dammsugarpåse och vips sprider sig vackra dofter automatiskt när du dammsuger.

-I aromalampor/diffusers: Finns både elektriska och med värmeljus. Häll några droppar i lite vatten och dofterna sprids med värmen ut i rummet.

-På potpurrier eller plastblommor: Dofttsätt sommarens torkade blommor och dina plastblommor om och om igen.

-I doftkuddar: Sy dina egna doftkuddar och fyll dem med någonting absorberande såsom sågspån eller bomull.

-I doftkrus, doftpomander eller på en doftsten.

-I bastun: Alla eteriska oljor är bra för bastu. Ska alltid blandas med vatten innan de hälls på aggregatet för att undvika eldlågor.

-I strykjärnet: Droppa några droppar doftolja i strykvattnet och spraya på tyget. Dina kläder kommer dofta gott och strykningen blir dessutom lite trevligare. OBS! Testa alltid på en liten bit av materialet innan du rockar loss.

-Vid förkylning: En droppe eukalyptys eller trädgårdsmynta på kudden så får du lite hjälpa att andas lättare på natten om man är lite täppt.

-I bilen: Använd tillsammans med Klintas Doftoljespridare eller blanda med varmt vatten och spraya. Se till att material i bilen inte skadas av sprayen genom att testa en liten mäng i ett område som är utom synhåll.

-I garderoben eller linneskåpet: Droppa på en bomullstuss mellan linnet eller häng en doftoljehängare på en galge.

-På gamla disktrasor: Citrusolja i varmt vatten verkar bakteriedödande. Låt trasorna ligga i minst en timme.

-Använd som dekoration hemma eller tillsammans med Klintas Doftoljehängare: Häng på krokar, dörrhandtag och i fönster. Eller varför inte lite Julgransolja i julgranen?

-Tillverka ditt egna sköljmedel: Blanda 2 dl ättika 24%, 5 dl vatten, 5-20 droppar doftolja (efter smak) i en glasflaska och skaka om ordernligt innan användning. Kommer att göra din tvätt härligt mjuk och väldoftande. Recensera produkt