Frakt 49kr - Fri frakt över 1000kr  |    Vi skickar inom 1-2 dagar  |    Trygga betalningar  |    Klicka & Hämta i Motala

Varukorgen är tom

Oljelampor

Oljelampor ger en mysig atmosfär

En oljelampa i glas ger ett mycket vackert ljus

Oljelampor i glas ger en mysig atmosfär till rummet och är perfekta att belysa platser där det inte finns elektricitet, som båten, sommarstugan och på altanen. En oljelampa är även mycket användbar vid strömavbrott då en oljelampa i glas ger ett mycket bra ljus. Hos oss på Room99 har vi en fint utbud av oljelampor i glas i olika former och mönster på oljelampans glas. Oljelampan tros vara den äldsta lampan som människan använt som i början var en lerskål som man lade en veke i. I vårt sortiment har vi bland annat oljelampor från Peri Design, oljelampor från Strömshaga och oljelampor från Affari. Oljelampor och fotogenlampor passar fint att ställa fram på bordet för att skapa en hemtrevlig och lugn känsla. Vi har både oljelampor i glas och oljelampor som påminner mer om de gamla traditionella fotogenlamporna och fotogenlyktorna. Vissa av våra oljelampor är i mycket stilren design i klarglas och några av våra oljelampor är utsmyckade med färger och mässingsdetaljer. 

Fotogenlampor var i slutet på 1800-talet den vanligaste typen av lampa här i Sverige då elektriskt ljus ännu inte blivit så vanligt. Fotogenlampor börjar alltmer att kallas för oljelampa eftersom man använder lampolja istället för fotogen. Det finns flera fördelar med lampolja istället för fotogen och det är att lampoljan är mycket bättre för miljön eftersom det är ett renare bränsle. En annan fördel med lampolja i oljelampor är att den inte sotar glaset på oljelampan som fotogen har en tendens att göra. Här på Room99 erbjuder vi bland annat lampolja från Strömshaga som är av riktigt fin kvalitet. Lampoljan från Strömshaga är ren, ofärgad och ger en stabil och sotfri låga. Det du ska tänka på när du fyller upp din oljelampa med lampolja är att vara noga med att veken är jämn upptill samt att inte ha för lång synbar veke. Se också till att veken till oljelampan är rak och att den når ner till lampoljan. När du fyller på din oljelampa så ska du endast fylla upp 2/3 av oljelampans behållare så att inte oljan rinner över när den blir varm. Ett smart tips för att spilla mindre är att använda en tratt när du fyller på din oljelampa med lampolja.

Om Room99

Ditt hem är det ställe där du startar och avslutar varje ny dag och Room99 älskar känslan att få skapa lyckliga och glada hem där ditt liv blir alldeles vackert. Vi vill att du ska kunna skapa ett hem som fyller dig med glädje och som andas din personlighet. Ta del av vårt utbud av posters och unika inredningsdetaljer som gör ditt hem lika speciellt som du.

Kontakta oss

  kundservice@room99.se

  0725-638179 (endast sms)

Betalas & levereras tryggt med

Copyright © 2022 Aldora AB - Room99  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SiteSmart