Frakt 49kr - Fri frakt över 1000kr  |    Vi skickar inom 1-2 dagar  |    Trygga betalningar  |    Klicka & Hämta i Motala

Varukorgen är tom

HEM / Hem & Inredning / Coffee table books / Coffee Table Book, William Morris

Coffee Table Book, William MorrisWilliam Morris intressen var omfattande: han var en poet, författare, politisk och social aktivist, naturvårdare och affärsman, samt en briljant och originell designer och tillverkare. Den här boken utforskar balansen mell

Coffee Table Book, William Morris

560

KR

Coffee Table Book, William Morris

William Morris intressen var omfattande: han var en poet, författare, politisk och social aktivist, naturvårdare och affärsman, samt en briljant och originell designer och tillverkare. Den här boken utforskar balansen mellan Morris olika verksamhets- och inflytandesfärer, placerar hans konst i dess tids sammanhang och utforskar hans pågående och långtgående arv.

En pionjär inom Arts & Crafts Movement, William Morris (1834–1896) är en av de mest inflytelserika formgivarna genom tiderna. Morris vände strömmen av det viktorianska England mot en alltmer industrialiserad tillverkningsprocess mot en återupptäckt respekt för tillverkarens skicklighet. Morris hela tillvägagångssätt resonerar fortfarande idag, och hans design är populära och mycket beundrade.

Boken publicerades för att markera 125-årsdagen av Morris död och innehåller bidrag från ett brett spektrum av Morris-experter, med kapitel om målning, kyrkutsmyckning och målat glas, inredning, möbler, kakel och servis, tapeter, textilier, kalligrafi och förlagsverksamhet. Ytterligare material inkluderar en kontextualiserad kronologi av Morris liv och en lista över offentliga samlingar runt om i världen där exempel på Morris arbete kan ses idag. Denna studie är en omfattande, fullt illustrerad utforskning av en stor tänkare och konstnär, och viktig läsning för alla som är intresserade av designens historia.

  • Storlek: 24,5x4×29 cm
  • Antal sidor: 432 st
  • Språk: Engelska
Märke New Mags
EAN 9780500480502

Om Room99

Ditt hem är det ställe där du startar och avslutar varje ny dag och Room99 har ett brett utbud av heminredningsprodukter till de olika rummen som gör ditt hem till en lycklig plats att vara på. Du förtjänar att bo i ett hem som speglar din personliga stil och ger dig den perfekta atmosfären att leva i. Ta del av vårt utbud av posters och unika inredningsdetaljer som gör ditt hem lika speciellt som du. 

Kontakta oss

  kundservice@room99.se

  0725-638179 (endast sms)

Betalas & levereras tryggt med

Copyright © 2022 Aldora AB - Room99  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SiteSmart